släkten

Det här släktträdet är sammanställt av Ingemar Nordlund och Britt-Marie f. Fondelius.

En släkting till Ingemar sammanställde en släktbok på 1970-talet. Den blev grunden för Ingemars del av släktträdet. Med min egen släkt fick jag börja från början.

Vi har försökt få så många uppgifter som möjligt från våra anförvanter.
Det mesta materialet kommer dock från släktforskning på nätet.
Än så länge har vi inte tittat i andra böcker än de man får tillgång till i Svar, ArkivDigital och Genline.

Vid ett besök på Österbybruk och vallonsmedjan där fick vi ett tips om en person jag letat efter länge. Där kom länken till vallonsläkterna. Sedan barndomen har jag hört att min mormor hade valloner bland sina anor, men jag har inte hittat dem. Inte förrän nu. Tack vare en vänlig och hjälpsam kvinna jag mötte av en tillfällighet.

Under åren har vi blivit kontaktade av flera olika, mer eller mindre, avlägsna släktingar som hittat till den här sidan. Med hjälp av nya sakuppgifter och bilder har vi kommit ett stort steg på väg. Bl.a. fick jag min mormors bröllopsfoto av en hittills okänd syssling. Genom en avlägsen släkting kom förklaringen till ett efternamn och foto på, och historia om, ett torp som byggdes av min farmors farfars morfars far på 1770-talet. Det finns fortfarande i släktens ägo.

Jag har fått kontakt med en släkting i USA. Hennes mor är min syssling. På så sätt har jag kunnat komplettera min morfars familj. Det har också gjort att jag har fått en viss förståelse för saker som hänt i släkten lite bakåt i tiden. Alla har vi väl våra ”lik i garderoben”. Skönt att kunna ta fram och vädra dem.

Kontakterna fotsätter komma. Det är lika roligt varje gång någon hör av sig med nya uppgifter eller frågor. Det är fantastiskt så många trevliga och hjälpsamma människor det finns.

TACK alla som bidragit på olika sätt!

Britt-Marie

Här finns vår släktsida

Här är det glada paret.

Här är det glada paret.